Hi, ik ben Dorien

En ik ben een echte ‘Zaanse’, spontaan, lekker direct, nuchter en vaak een Zaans kwartiertje te laat (oeps!). Ik ben getrouwd met Ivo en samen hebben wij 3 kinderen in 3 jaar tijd gekregen. Je snapt, drukte alom!

Maar eerst nog even terug naar het begin. Ik ben geboren in 1981 in Krommenie. Mijn vader werkte in een boekhandel en mijn moeder was moeder. Ik heb 1 zus en 2 broers en op mijn 4e verhuisden wij naar het dorp Westzaan. Na een heerlijke jeugd besloot ik op mijn 19e om op mijzelf te gaan wonen. Daarbij wist ik dondersgoed wat ik wilde doen, studeren!

Eerst naar de Haarlem Business School met de studie Marketing Management en daarna volgde de Vrije Universiteit in Amsterdam met als afstudeerrichting Bedrijfskundige Economie. Na alles succesvol afgerond te hebben, rolde ik direct na mijn afstuderen in mijn eerste echte baan als assistent uitgever bij een kleine financiële uitgever genaamd Triple i. 

Assistent uitgever bij Triple i

Bij Triple i werd ik aangenomen als assistent uitgever, ik werd de rechterhand van de uitgever. Hij was tevens mijn eerste persoonlijke coach. Een geweldige man met een enorme visie. Hij heeft mij niet alleen veel coaching gegeven in die tijd om mij op zakelijk gebied te ontwikkelen, hij heeft mij vooral ook veel dingen laten inzien over mijzelf. Hij pushte mij om de beste versie van mezelf te zijn en mezelf op uiteenlopende vlakken verder te ontwikkelen.

Zo kwam ik erachter dat mijn passie lag op het gebied van marketing, communicatie en evenementen. De afdeling die ik uiteindelijk bij Triple i heb mogen opstarten en heb mogen leiden met heel veel plezier. We hebben in deze tijd een nieuw magazine gelanceerd en 4 nieuwe grote evenementen, waarvan 1 nog steeds het grootste business event van Nederland is voor de financiële sector. Helaas kwam Triple i in zwaar weer terecht door de financiële crisis en werd er een reorganisatie doorgevoerd. Ik heb niet lang nagedacht en ben Event Up begonnen. 

Dorien 2GOMAX

De oprichting van Event Up

Met Event Up hielp ik bedrijven met de voorbereiding voorafgaand aan een (groot) evenement, tijdens het evenement en achteraf met de after sales. Ik bedacht concrete en doeltreffende beursacties, schetste en realiseerde complete beursstands en geweldige after sales campagnes. Ik was 28 jaar en heb dit anderhalf jaar lang fulltime gedaan. Een topervaring die ten einde kwam doordat ik niet sterk genoeg was in sales.

Mijn kracht merkte ik, lag bij creativiteit, uitvoering en planning. Wanneer mijn voorstel bij een bedrijf lag, belde ik 1x, misschien 2x. Ik wilde me niet opdringen. Ik was ook veel te bescheiden. Deze anderhalf jaar was wel een mega ervaring die ik nooit zal vergeten. Een hoogtepunt in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Dorien 2gomax

Door met Delta Lloyd

In die tijd had ik wel een groot netwerk weten op te bouwen met daarin een manager die werkzaam was bij Delta Lloyd. Hij was gecharmeerd van mijn kennis, kunde, creativiteit en inzet. Zodoende kwam ik terecht bij Delta Lloyd Bank op de afdeling marketing. Een grote bank in Amsterdam die innovatief bezig was met de introductie van nieuwe bankproducten, waardoor ik geweldig werk had.

Ik was verantwoordelijk voor alle commerciële acties naar financieel adviseurs van Delta Lloyd en de klanten van OHRA op het gebied van bancaire lijfrente. Ik mocht deze campagnes met het team bedenken, uitwerken en uitvoeren. Ik had een mega budget en geen actie was te gek indien het goed onderbouwd was. Precies iets voor mij!

Delta Lloyd was een geweldige werkgever die je de ruimte bood om je persoonlijk verder te ontwikkelen. Zo heb ik diverse opleidingen en trainingen gedaan en een aantal geweldige cursussen mogen volgen. Uiteindelijk kwam er na zes mooie jaren door een reorganisatie een einde aan mijn tijd bij deze organisatie. 

Dorien 2gomax

Van grote financiële wereld in Amsterdam naar klein bouwbedrijf in Obdam

Tsja, wat nu! Maar lang gezocht heb ik niet. Ik werd gevraagd als Hoofd Marketing, Communicatie & Merk bij een bouwbedrijf uit Obdam. Hier werkten destijds 40 man verdeeld over 5 werkmaatschappijen. Ik verliet de veilige financiële hoek. Ik verliet Amsterdam. Ik verliet het werken in grote teams met specialisten en experts. Ik ging naar iets compleet nieuws. Naar een redelijk klein bedrijf in de bouwsector. Mmm oke, we kijken wel hoe dit gaat lopen.

Foto kids Italie

IS DIT HET NOU?!

Het kleine bouwbedrijf was na mijn komst binnen 5 jaar uitgegroeid tot een groot bouwbedrijf met meer dan 200 medewerkers verdeeld over 17 dochterondernemingen. Ik was hoofdverantwoordelijk voor alle (online)marketing, communicatie, pr, sponsoring en evenementen van deze bedrijven en ik zorgde voor het merk, de huisstijl en de uitstraling daarvan. 

De uitdaging toen ik begon was groot, maar het werk bleef de komende jaren hetzelfde. Wellicht heeft dat ertoe geleid – in combinatie dat al mijn kinderen inmiddels op de basisschool zaten en ik de laatste jaren niks gedaan had aan persoonlijke ontwikkeling – dat ik toen ben gaan zoeken naar meer uitdaging. Want ik werd alles wel een beetje zat. Ik deed te veel op de automatische piloot, zonder dat ik er echt erg in had gehad. 

De grote vraag verscheen: Is dit het nou?! Wat vind ik op dit moment in mijn leven belangrijk. Wat vind ik nou echt leuk om te doen. En ik wist het niet! Ik vroeg mezelf serieus af – en hier lach ik nu om – waar ben ik nou echt goed in!

dorien 2gomax

De kracht van de combinatie!!

Ik had een blinde vlek voor mijn eigen 15 jaar aan kennis en kunde! Ik ging op zoek naar informatie. Ik vind lezen heel leuk en ik heb ontzettend veel boeken gelezen, waaronder het boek Master your Mindset en Think and Grow Rich, en deze boeken hebben een diepe indruk bij me achtergelaten. Ik las nog veel en veel meer boeken en zocht ondertussen verder naar meer.

Ik volgde verschillende masterclasses, cursussen en online trainingen en dat was mijn marktonderzoek. En toen kwam de 1 + 1 = 3. Ik keek terug op mijn jaren en jaren aan marketing en communicatie ervaring en overzag al die tientallen strategische marketingplannen die ik had geschreven voor het introduceren van nieuwe bedrijven, nieuwe diensten, nieuwe evenementen en nieuwe ideeën. En steeds met succes door de stappen te gebruiken uit het strategische marketingplan. En ik dacht: wat stom dat er nog geen marketingplan bestaat voor een persoon! 

En daar kwam toen het fantastische idee: Ik ga mijn kennis en kunde en ervaring inzetten om een marketingplan voor een persoon te ontwikkelen! Om jezelf als het ware opnieuw te lanceren. Want er gebeurt zoveel in de loop van je leven, dat het goed is om – net als een jaarlijkse apk voor je auto – een jaarlijkse wake up check te doen om weer te weten wat je wilt!

Het ontstaan van mijn missie

Ik ging onderzoek doen en rondvragen en ik merkte dat met name ontzettend veel vrouwen erg onzeker zijn. Zowel op privé als op zakelijk vlak. Ben ik wel goed, leuk, sociaal en slim genoeg? Durf ik die stap wel te nemen naar een andere werkgever, relatie of woning? En zelfs als ze eindelijk de sprong hebben gewaagd om iets anders te doen, blijft de onzekerheid en twijfel in hoge mate aanwezig.

Ik merkte ook tijdens mijn speurtocht dat hier niet zoveel over gesproken wordt. Want als je gezond bent, een (goed) inkomen hebt, een (leuke) partner, een (mooie) woning, (goede) vrienden en een goede relatie met je familie, dan heb je toch geen reden tot klagen? Dan heb je toch geen reden om onzeker te zijn?

Dorien 2gomax start

MIJN KERNWAARDEN:

Oplossingsgericht

Enthousiast

Praktisch

Doorzetter

Creatief

Het succes van de HAPPY APK Programma’s

Ik ben de stappen uit het marketingplan gaan omturnen tot een persoonlijk marketing groeiplan voor een persoon. En dit heb ik de online sneltraining de HAPPY APK Mindset genoemd. Want het doorlopen van deze 15 stappen is als het ware een pitstop in je leven om je zelfvertrouwen, energie en positiviteit enorm op te krikken. Zodat je weer gelukkig en trots bent op jezelf en je weet wat je wilt!

Ik ben de HAPPY APK zelf gaan doen en daarna gaan toepassen en uitproberen op vriendinnen, buurvrouwen, mijn man en collega’s. De HAPPY APK bleek een megagroot succes en was hiermee geboren. Want het is mogelijk gebleken om in slechts 15 dagen van 15 a 30 minuten per dag je mindset te upgraden, je leven richting te geven, je zelfvertrouwen te verhogen en daarmee een grote sprong vooruit te maken. Hoe cool!

En deze stap als onderneemster smaakte naar meer. Veel meer! Ik kreeg namelijk zoveel ontzettend leuke reacties van deelnemers van het programma! Dus de volgende stap was (vrouwelijke) ondernemers helpen bij het razendsnel en glashelder inzicht krijgen in hun doelen, strategie, positionering en marketing om next leven te gaan met hun bedrijf.

Een schot in de roos, want net zoals ikzelf een blinde vlek had voor mijn eigen 15 jaar ervaring, zo zijn er vele ondernemers die dit ook niet zien van zichzelf.

Exclusieve coaching

De online sneltraining HAPPY APK Business werd gelanceerd en de 3e logische stap was een exclusief coaching programma voor (vrouwelijke) ondernemers. De online programma’s lopen goed, maar ik werd diverse malen gevraagd of ik niet ook 1-op-1 coaching wilde geven, om gewoon sneller die grote stap naar next level te maken. Om te helpen met brainstormen, out of the box denken, sparren en als klankboord.

Ik ben een heel creatief en enthousiast persoon en dit werkt blijkbaar ontzettend aanstekelijk. Mijn enthousiasme in combinatie met mijn nuchterheid en groeimindset maakte dat ik dacht, waarom ook niet! Dus mijn baan opgezegd en vanuit de vraag ben ik vervolgens in de exclusieve coaching gerold. Hierbij adviseer, confronteer, motiveer en inspireer ik ondernemers om veel groter te dromen, veel groter te denken en nog groter te handelen.

Ik doorloop alle stappen van het 2GOMAX model, mijn succes methode die ik al 15 jaar gebruik, waardoor ze precies weten met wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe je bepaalde dingen moet doen. We stellen samen de doelen vast zodat ze de juiste focus en richting krijgen samen met enorm veel energie en zelfvertrouwen. Waardoor niet alleen de business maar ook de ondernemer zelf een mega ontwikkeling doormaakt.

Ik werk met ondernemers die super gepassioneerd en gemotiveerd zijn. Die het beste uit hun bedrijf en zichzelf willen halen maar niet weten hoe. Die de kracht van de combinatie business en mindset begrijpen en door willen groeien naar groot succes. Naar meer zichtbaarheid, meer klanten, meer omzet, meer rust en meer vrije tijd.

Nog wat leuke weetjes over mij:

 • Ik ben erg enthousiast en praat daarom vaak wat snel. Dit weet ik van mezelf en probeer ik af te leren.
 • Ik geniet van de natuur, ik ga graag naar het bos of het strand.
 • Ik heb sinds een paar jaar het perfectionisme afgezworen.
 • Ik ben praktisch ingesteld en hou van actie, eenvoud en simpel.
 • Ik lees veel, misschien omdat mijn vader uitgever was?
 • Ik vind spelletjes spelen leuk en wil altijd winnen.
 • Ik word heel blij van een mooie bos bloemen of mooie planten.
 • Ik vind het Q-Music foute uur heel leuk.
 • Ik ben heel eerlijk en kan niet liegen.
 • Ik ben gek op chocola, sushi en wijn.
 • Ik werk niet in de schoolvakanties.
 • En ook niet ‘s avonds.
 • Ik vind kerstmis gezellig.
 • Ik ben een beetje gek.
 • Ik ben vrij eigenwijs.
 • Ik hou van lachen.
 • Ik sport graag.
dorien 2gomax